شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

حوادث ناشی از کار | ایمنی و بهداشت محیط کار | بهداشت حرفه ای | دیجی پاورپوینت | digpptx.ir | ایمنی در کار | HSE
شناسه پست: 1975
بازدید: 2830

حوادث ناشی از کار را بهتر بشناسیم. آشنایی با ایمنی و بهداشت محیط کار . . . .

تاریخچه حوادث ناشی از کار

از هزاران سال پیش همواره حوادث بسیاری در صنایع و محیط های کاری اتفاق می افتد. بسیاری از این حوادث باعث خسارات جانی و مالی شده که قابل جبران نیستند. حوادث در محیط های کاری می تواند به کارکنان یا حتی ساکنان در محل نیز صدمه وارد نماید. سالانه بیش از دو میلیون نفر بر اثر حوادثی که در محیط های کاری رخ می دهد جان خودشان را از دست می دهند. برخی دیگر نیز به دلیل صدمات مدتی را به استراحت و غیبت از کار می پردازند.

طبق برآورد سازمان بین المللی کار، چهار درصد از تولید ناخالص داخلی برای پرداخت غرامت و غیبت های کاری از دست می رود. کشور های در حال توسعه امروزه بیشتر با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند. بهترین راه برای کاهش حوادث ناشی از کار، جمع آوری داده ها و سوابق و تجزیه و تحلیل آنها می باشد. آنالیز داده های گذشته تاثیر بسزایی در جلوگیری از حوادث آتی در محیط کار دارد.

آشنایی با حوادث ناشی از کار

با گسترش تکنولوژی و پیشرفت فناوری، حوادث در محیط های کاری نیز افزایش یافته است. لذا توجه به مسئله ایمنی و بهداشت کار اهمیت ویژه ای دارد. امروزه پیشگیری از حوادث شغلی به موضوعی محوری در افزایش سلامت و گسترش برنامه های ایمنی و بهداشت كار تبدیل شده است. برای ارزیابی حوادث ناشی از کار می توان از شاخص هایی که توسط سازمان بین المللی کار تعیین شده است استفاده نمود. برای آشنایی با این شاخص ها می توانید پاورپوینت حوادث ناشی از کار که توسط دیجی پاورپوینت تهیه شده است را دریافت نمایید. شما همچنین با دریافت این پاورپوینت از دیجی پاورپوینت با وظایف و استناد های اداره کل بازرسی کار. سازمان تأمین اجتماعی و سازمان پزشکی قانونی نیز آشنا خواهید شد.

طبقه بندی حوادث ناشی از کار

حوادث در محیط های کاری را می توان از نظر ماهیت حادثه به 9 دسته تقسیم نمود.

دو دسته اول در ارتباط با سقوط می باشند. سقوط از ارتفاع یا سقوط درون کانال و چاه. سه دسته دیگر در مورد گیر کردن بین تجهیزات و دستگاه ها و سر خوردن و یا پرتاب قطعات به سمت فرد می باشد. چهار دسته باقی مانده در مورد تماس با جریان الکتریسیته، دماهای بالا، تشعشعات و مواد شیمیایی می باشد.

امروزه تقسیم بندی های گوناگونی برای حوادث در کار وجود دارد. به طور کلی حوادث در محیط های کاری را به دو دسته کلی حوادث عمده و جزئی تقسیم یندی می کنند. حوادث عمده در واقع به حوادثی گفته می شود که باعث نقص عضو، فوت یا خسارات مالی زیادی گردد. حوادث جزئی نیز به حوادثی گفته می شود که باعث ایجاد جراحت و مجروح شدن فرد شود. و جهت بهبودی به استراحت نیاز داشته باشد. همچنین خسارات مالی قابل جبران نیز در این طبقه قرار می گیرند.

هزینه های مربوط به حوادث شغلی

درست است که هیچ قانونی برای محاسبه هزینه حوادث ناشی از کار وجود ندارد. اما مدیرانی که در ایمنی و بهداشت مشغول به فعالیت هستند. باید این هزینه ها را محاسبه نمایند و به این هزینه ها توجه نمایند.

هزینه های ناشی از حوادث به دو دسته کلی طبقه بندی می شوند. هزینه هایی مثل هزینه های درمان و غرامات پرداختی، تعمیرات. خسارت یا ازدست رفتن محصول، آسیب به ساختمان، آسیب به وسایل نقلیه و … هزینه های مستقیم محسوب می شوند. هزینه هایی مانند هزینه های توقف كار و فعالیت، هزینه تعهد جهت تولید و تحویل محصول به مشتری. هزینه های تحقیق و بررسی، وقت و زمان مدیریت، استخدام و آموزش كاركنان جدید. افزایش هزینه های بیمه، خسارت به شهرت سازمان و  … هزینه های غیر مسقیم محسوب می شوند.

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، پاورپوینت حوادث ناشی از کار را از دیجی پاورپوینت خریداری نموده و به تمامی مباحث دست یابید.

نویسنده

حسین عابدی
کارشناسی مهندسی صنایع خوندم. من در دیجی پاورپوینت سعی نموده ام بهترین و با کیفیت ترین محصولات را با کمترین قیمت ممکن به کاربران خود ارائه دهم. بهترین ها را از ما بخواهید.