شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

ایمنی و بهداشت محیط کار | ایمنی ساختمان ها | دیجی پاورپوینت | digpptx.ir | ایمنی و بهداشت صنعتی | ایمنی در ساختمان سازی
شناسه پست: 1937
بازدید: 2818

نقش ساختمان و افراد در ایمنی و بهداشت محیط کار

بخش های مختلف ساختمان که نیازمند ایمنی هستند

بخش های زیادی از ساختمان ها نیاز به پیگیری ایمنی دارند. باید اطمینان حاصل کرد که آیا بخش ها به درستی و مطابق با استاندارد های ایمنی ساختمان برپا شده اند. ایمنی ساختمان تنها برای ساختمان هایی که قبلا بنا شده اند کاربرد ندارد. و می تواند شامل ایمنی در محیط های کاری نیز باشد. مهم ترین اجزای ساختمان که روزانه باعث به خطر افتادن کارکنان و افراد می شوند. شامل ارتفاعات بدون نرده و حفاظ. روشنایی داخلی ساختمان، نردبان ها، راه پله های غیر اصولی و … باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.

پله ها در ایمنی ساختمان چه نقشی دارند؟

هر راه پله دارای پله های متعددی می باشد که باید طول، عرض و ارتفاع هر پله با پله قبل یکسان باشد. تعیین ارتفاع مناسب برای پله در ایجاد ایمنی و جلوگیری از بروز حادثه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. زمانی که طول راه پله افزایش یابد باید از حفاظ های کناری و وسط استفاده شود.

روشنایی در ایمنی ساختمان چه نقشی دارد؟

روشنایی داخلی ساختمان باید مورد توجه قرار بگیرد. روشنایی بیش از حد درون ساختمان می تواند به سلامت انسان لطمه وارد نماید. همانگونه که کمبود روشنایی می تواند باعث بروز حوادث جبران ناپذیری گردد. به طور کلی زمانی که به روشنایی داخل ساختمان توجه شود و اقداماتی جهت رسیدن به وضعیت مطلوب صورت پذیرد. شاهد افزایش چشمگیر بازدهی کارکنان و افراد خواهیم بود. از راه های بسیاری می توان روشنایی محیط را تهیه نمود. استفاده از نور طبیعی مانند نور خورشید از طریق ایجاد پنجره و فضای باز و یا از طریق نور مصنوعی. مانند انواع لامپ هایی که امروزه در بازار عرضه شده اند. ناگفته نماند که بهره از نور طبیعی علاوه بر صرفه جویی در هزینه، از نظر ایمنی نیز مناسب تر می باشند. در مواردی که می توان در ساختمان برای تهیه نور طبیعی پنجره ایجاد نمود، حتما این کار را انجام دهید.

نردبان در ایمنی ساختمان چه نقشی دارد؟

امروزه نردبان هایی با اشکال مختلف روانه بازار شده اند. اما می توان به طور کلی آنها را به دو دسته تقسیم نمود. نردبان هایی که ثابت بوده و در محل تعبیه می شوند. نردبان هایی که متحرک بوده و می توان آنها را جا به جا نمود. بسته به نیاز خود می توانیم از یکی از این نوع نردبان ها استفاده نماییم. زمانی که ناگزیر به استفاده از نردبان های متحرک هستیم باید دقت شود نردبان حتما دارای کفشک و نگهدارنده باشد. طول و زاویه قرارگیری نردبان ها باید مطابق با استانداردهای ایمنی تنظیم گردد.

رنگ ساختمان در ایمنی ساختمان چه نقشی دارد؟

تاثیری که رنگ بر روی روح و روان انسان می گذارد غیر قابل انکار می باشد. تصور کنید وبسایت فروشگاهی دیجی پاورپوینت هیچ گونه رنگ بندی مناسبی نداشته و تمامی مطالب یک رنگ باشند. در این صورت؛ به نظر شما آیا کسی از دیجی پاورپوینت دیدن می کند یا محصولی را خریداری می نماید؟ زمانی که به رنگ بندی ساختمان توجه شود. علاوه بر افزایش ایمنی، با کاهش هزینه هایی مثل تهیه روشنایی محیط نیز مواجه می شویم. اگر در انتخاب رنگ دیوار ها، از رنگ های روشن استفاده شود. نیاز به هزینه های اضافی برای روشنایی محیط نخواهیم داشت.

نقش کارکنان و افراد در ایجاد ایمنی

همانگونه که ساختمان در ایجاد ایمنی نقش دارد کارکنان و مسؤولین نیز در جلوگیری از بروز خطرات و حوادث نقش دارند.

⊗ مسئولیت های مدیران

مدیران موظف به ایجاد محیطی مناسب، سالم و ایمن برای کارکنان خود هستند. چنانچه حادثه ای در محیط کار رخ دهد مدیران باید پاسخگو باشند. باید گزارش آن را به مراجع ذیربط ارائه نماید. مدیران باید یک برنامه مدون در خصوص ایمنی و بهداشت داشته و مطابق با آن عمل نمایند. تدارک فوریت های پزشکی و کمک های اولیه، یکی دیگر از مسؤلیت های مدیران می باشد. مدیران باید اطمینان حاصل کنند که تمامی کارکنان در محیط از وسایل حفاظت فردی برخوردار باشند. قبل از ورود کارگران به محیط های کاری، مدیران باید اطمینان حاصل نمایند. که فرد مورد نظر تمامی آموزش های لازم را با بالاترین کیفیت گذرانده. و با تمامی خطرات شغلی خود آگاهی لازم را کسب نموده است. و مدیر به یقین رسیده است که در صورت بروز حادثه، فرد توانایی مدیریت رخداد را دارد.

مدیران همواره باید به زیر دستان و کارکنان خود اطلاعاتی در خصوص ایمنی و بهداشت بدهند. همیشه کارکنان خود را برای انجام این امور آماده نگه دارند. حمایت مدیران از سرپرستان در زمینه فعالیت های ایمنی و بهداشت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. مدیران همواره باید عملکرد سرپرستان خود را در زمینه اجرای ایمنی و بهداشت کار ارزیابی نمایند. در صورت عدم رعایت قوانین با آنها برخورد نماید.

⊗ مسئولیت های سرپرستان

سرپرستان زیر نظر مستقیم مدیران هستند و در صورت بروز حادثه باید به آنها گزارش دهند. سرپرستان باید مقررات ایمنی و بهداشت شغلی را به نحو احسن اجرا کنند. به طریقی آن ها را در سازمان خود نهادینه نمایند. سرپرستان باید به کارکنان زیر دست خود روش های ایمنی کار را آموزش دهند. ارتقای سطح آگاهی کارکنان در ارتباط با مسائل ایمنی و بهداشت شغلی از مهمترین وظایف سرپرستان می باشد. در صورتی که اقداماتی ناشایست و نادرست از طرف کارکنان، در محیط کار صورت می پذیرد. باید این گونه فعالیت های غیر ایمن را اصلاح نمایند. سرپرستان باید برای به حداقل رساندن یا حذف کامل خطرات تمام تلاش خود را کنند.

سرپرستان باید اطمینان حاصل نمایند که تمامی کارکنانی که با دستگاه ها یا ماشین آلاتی خاص مشغول به فعالیت می باشند. آموزش های لازم را دیده و گواهینامه تخصصی کار با دستگاه مورد نظر را دارند. همینطور باید اطمینان حاصل کنند که برای تمامی تجهیزات نگهداری و تعمیرات به درستی انجام می شود. سرپرستان باید در زمان های خاصی و بدون اطلاع قبلی از محیط کار بازرسی نمایند. آنها باید مطمئن شوند که تمامی فعالیت هایی که در محیط کاری صورت می پذیرند مطابق با استاندارد های تعیین شده می باشند.

⊗ مسئولیت های کارگران

کارگران موظف به اجرای قوانین و مقررات ایمنی می باشند. آنها باید مطابق با موارد مندرج در خط مشی حفاظتی کارگاه عمل نمایند و روش های ایمنی کار فرا بگیرند. کارگران در صورت لزوم باید از وسایل ایمنی و حفاظت شخصی استفاده نمایند تا از بروز حوادث جانی و مالی جلوگیری نمایند. کارگران باید با تمامی قوانین و مقررات و نحوه اجرای آنها آگاهی کامل را داشته باشند. در صورتی که با آسیب های جدی به دیگر کارکنان یا مشاهده بیماری در آن ها مواجه شدند. باید به مسئول مربوطه گزارش نمایند. به طور کلی وظیفه گزارش فعالیت ها و شرایط نا ایمن در محیط کار با کارگران می باشد. همینطور کارگران بهتر است در کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار مشارکت داشته باشند.

⊗ مسئولیت های هماهنگ کنندگان

هماهنگ کنندگان وظیفه آگاهی دادن به تمامی کارکنان در زمینه موضوعات بهداشتی و ایمنی را دارند. هماهنگ کنندگان در خصوص انجام فعالیت های ایمنی و بهداشت کار هماهنگی هایی را انجام می دهند. در واقع آنها کار هماهنگی درون سازمانی را انجام می دهند. همینطور هماهنگ کنندگان کار جمع آوری و تجزیه و تحلیل آمار های مربوطه را نیز انجام می دهند. بنا به آن برای اجرای آموزش های ایمنی و بهداشتی برنامه ریزی می کنند. هماهنگ کنندگان کارهایی تحقیقاتی بر روی مشکلات موجود را انجام می دهند.

⊗ وظایف مسئولین ایمنی کارگاه ها

كارفرمایان وظیفه دارند افرادی را كه متخصص در امور ایمنی و بهداشت هستند را به عنوان مسئول ایمنی انتخاب و استخدام كرده و به ادارات كار محل معرفی نمایند. مسئولین ایمنی در حقیقت افرادی هستند كه مشاور و همفكر مدیریت و كارگران اند و اینان با دیدی كه در زمینه ایمنی دارند حامی جان و مال كارگران و كارگاه بشمار می روند.

شما می توانید با مراجعه به پاورپوینت ایمنی ساختمان ها اطلاعات دقیقتر و بیشتری را دریافت نمایید.

نویسنده

حسین عابدی
کارشناسی مهندسی صنایع خوندم. من در دیجی پاورپوینت سعی نموده ام بهترین و با کیفیت ترین محصولات را با کمترین قیمت ممکن به کاربران خود ارائه دهم. بهترین ها را از ما بخواهید.